Érdemes megvizsgálni tíz évvel ezelőtt miért is volt korszakalkotó az Apple iPhone-ja. A kiforrott érintőképernyő miatt? Vagy talán az újonnan befutó iOS rendszer miatt? Steve Jobs és csapata odatette magát minden téren. Steve Jobs halála és a mai technológiai piac felhozatala miatt már nem egyértelmű melyik telefont válasszuk.

iphone ios iphone 8 iphone 8 plus iphone x steve jobs

 

Elég sok készülék érkezik új és új „feature” rengeteggel, sokan azt állítják az idei év végi iPhone-ok semmi újat nem hoztak, már rendelkeztek más készülékek hasonló funkciókkal. Fontos megjegyezni, lehet nem az Apple hasznosította először ezeket az eszközöket, de az Iphone az egyetlen, aminél tökéletesen működik.

Iphone 8? Plus? Vagy X? Az első kettővel igaz, nem hoztak korszakalkotót a saját történelmükben sem, amivel az emberek nagyrésze egyetért. DE AZ X! Megoszló vélemények hada sorakozik a telefon mögött. Van, aki szerint csúnya, van, aki szerint szép, van, aki szerint túlárazott. Az utóbbihoz annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy szerintem az az 1000$ nem egy meglepő összeg, az meg, hogy a magyar áfa miatt rajtunk csattan az ostor, nem az Apple hibája. Az X olyan (a kornak megfelelő) tudással és megjelenéssel érkezett, mint anno az első iPhone.

iphone ios iphone 8 iphone 8 plus iphone x steve jobs

Aki most gondolkozik először iPhone vásárláson, de nem szeretne egyből 200+-t kiadni, a 6S és SE-től felfelé válogasson. A 6 és a 6Plus nagyrésze gyári hibás, a ház gyenge, a telefon és a Touch ID sem túl gyors. A megszállott 4”-os iPhone pártiaknak sajnos idén nem jutott semmi, érdemes lenne erre az Apple-nek nagyobb figyelmet szentelnie. Aki nem tudja eldönteni melyik iPhone-t válassza az új triumvirátusból én mindenképpen az X-et vagy a várakozás eszközét ajánlanám.

A döntés joga megvan mindenkinek, de aki még nem használt iPhone-t az újabb generációból, mindenképpen próbálja ki és garantáltan többet nem kerül ki a kézből.