Napjainkba telefonok, laptopok, táblagépek mögött rejtőző embereket látunk az utcán, a metrón, a kocsmákban. Van, aki játszik, van aki szelfizik, van, aki zenét hallgat, de a legtöbben a közösségi oldalakon ápolják a virtuális kapcsolataikat. Magadra ismertél? Hát, bizony te függő vagy!

 

 

Régen is voltak közösségi oldalak, de kb. 5éve forrta ki magát teljesen a dolog. Az okostelefonok megjelenése fontos szerepet játszott abban, hogy az emberek folyamatosan jelen legyenek a közösségi oldalakon. A személyes kapcsolatokat felváltotta a virtuális. A társadalom ránk kényszeríti, hogy használjuk a Facebook-ot és jelen legyünk más "mainstream"  oldalakon, mint az Instagram, a Snapchat és a Musically. Az utóbbi inkább a fiatal generációt érte el és tette függővé, olyannyira, hogy még találkozót is szerveztek, ahova annyi ember jött, hogy nem fértek el. Facebook nélkül megszakad a kommunikáció és bőven kevesebb információhoz juthatsz, mert a munkahelyek, az iskolák és már az óvodák is elvárják, hogy kontaktot tudjanak velünk létesíteni.

Szerinted ez normális?! Napiszinten kell találkozni akarva, akaratlanul az emberi agresszivitással, retardáltsággal, amit nem igazán tudunk kiszűrni. A dolognak persze van előnye is, hiszen marketing szempontjából tökéletes. Ingyen van, és nagy nézettségre tehetünk szert, persze a pozitív értékelések mellett, sokszor a bunkó, primitív komment is helyet foglal.

A dolog nem fekete és fehér, de jól meg kell gondolnunk, kinek mit és miért írunk, vagy éppen mit osztunk meg magunkról a nagyközönség előtt, az internet nem felejt!