Problémát okozott, ha szolgáltatótól vásároltunk telefont, mert a készülékünk hálózatfüggő volt, és ha ezt fel is akartuk oldani, nagyobb összeget kellett kifizetnünk a függetlenítésért. Érdemes volt már gyárilag független telefont vásárolni plusz pénz ellenében. A független készülék értékállóbb és könnyen eladható.

 

A probléma megszűnt! Október 24. a függetlenségi szerződés érvénybe lépésének dátuma. A Telekom, Telenor és Vodafone szolgálatók kötelesek díjmentesen függetleníteni. A szolgáltatás régi árai magasak voltak, a Telekom 15000 Ft-ot, a Telenor ennek a felét kérte. A Vodafone-nál figyelembe vették a szerződés létrejöttét, az első évben 20000 Ft, a második évben tízezer, ezt követően 2500 Ft a költség.

legális függetlenítés ingyenes telefon telekom telenor vodafone

Az ingyenes függetlenítéssel megszűnik az illegális, eddig nagy hírnévnek örvendő internetes vagy helyi vállalkozásoknál való kódok, turbó SIM kártyák vásárlása. A GSM boltok nagyrésze a törvénytelen függetlenítésekből nyerészkedik. Ezektől a pénzektől búcsút mondhatnak. Senki ne fizessen feleslegesen egy ingyenes szolgáltatásért.

legális függetlenítés ingyenes telefon telekom telenor vodafone

Az új szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető . A Telekomot venném példának. A függetlenítési mechanizmus pár lépéses. Az első lépés felhívni a 1414-es telefonszámot, az automata menüben tudjuk jelezni függetlenítési szándékunkat, amihez csak a készülékünk IMEI számára lesz szükség, ezt a telefonunk menüjében tekinthetjük meg, vagy a készülék dobozán. Második lépésben a szolgáltató SMS-ben tájékoztatót küld a feloldás menetéről, a feloldó kóddal együtt. Az igény leadásától számított egy munkanapon belül kapjuk meg ezt az SMS-t. Harmadik lépésben nincs más dolgunk csak az útmutatót követni és máris független a készülékünk.

Az újonnan vásárolt telefonok nagyrészét már gyárilag függetlenül tudjuk megvásárolni a szolgáltatóknál, a szolgáltatás igénybevételére nem lesz szükségünk. A november előtt vásárolt készülékek esetében lehet hasznos az új törvény.