Mindenkinek fontos a jó kereseti lehetőség és jól jön az ingyen pénz. Kevés ember tud jól fizető állast találni, amit örömmel is csinál. Sokak az online kereseti lehetőséget válasszák, de ez inkább csak kereset kiegészítésnek jó. NA DE A BITCOIN BÁNYÁSZAT! Vannak, akik még a munkájukat is otthagyják, annak reményében, hogy a bitcoin bányászatból meg tudnak élni.

 

Mi is az a bitcoin? Egy virtuális fizetőeszköz. amelynek nincs központi kibocsájtója. A tranzakciók visszafordíthatatlanok. Az értéke nem stagnál, és messze a legmagasabb értékkel rendelkezik. Egy bitcoin jelenleg kb. 1,3 millió forintot jelent. A 2009-ben feltűnt BTC “Satoshi Nakamoto” állnéven tevékenykedő személy vagy csoport kitalációja. A névből egy japán programozóra tippelnénk, de írásaiban amerikai szlengben ír.

Hogyan szerhetünk bitcoint? Lehetőség van vételre, de a legelterjedtebb a bányászat. A bitcoin vagy kriptopénz bányászat napjaink aranylázának is nevezik. Egy külön “számítógépet” kell fenntartani a bánya működéséhez. Álltalában videókártyák hada helyezkedik el egy egyszerű gépben, amivel a virtuális pénzt lehet termelni.

Kalkulátorokkal lehet kiszámítani az éves áramfogyasztásunkat és a szerzett pénzt. Ha a szerzett pénzből kivonjuk az áramra fizetett költségeket megkapjuk a profitot. A kalkulátor továbbá kiszámítja, mennyi idő alatt jön vissza a “bányába” fektetett pénzünk. A kriptopénz bányászatra nem elég az egyszeri befektetés, évente kell cserélni az alkatrészeket, vagy azért mert széthajtottuk őket, vagy azért mert egyszerűen már nem állja me a helyét a technológiai fejlődések miatt és nem termel profitot.

Csináltam egy tesztet, ha amerikai vagy kínai árakkal számolunk kb. 1 év szükséges, hogy pluszba jöjjünk ki. Magyarországon a jelenlegi áram és alkatrész árak mellett, a kalkulátor a belefektetett pénz visszaszerzését a “never” (soha) kategóriába sorolta. Ebből arra jutottam, hogy nem éri meg bitcoint bányászni itthon. Nem minden arany, ami fénylik.